Over de Aap

Vlak voor de toegangspoort tot de oude vestingstad Brielle ligt, verscholen achter een oude verdedigingswal en hoge bomen, een prachtig en bijzonder eiland. Het Ravelijn (zoals het eiland officieel heet) is een onderdeel van de oude verdedigingswerken van de middeleeuwse stad Brielle. Jarenlang is dit bijzondere eiland niet toegankelijk geweest voor publiek, maar dankzij de Brielsche aap is dit nu verleden tijd. Bezoek ons bijzondere eiland en geniet van een unieke combinatie van goed eten & drinken, natuur, kunst, cultuur en entertainment.

Dit jaar hebben we alles gegeven om van de Brielsche aap echt de beleving te maken die wij al die tijd voor ogen hadden. 
Er zijn natuurlijk nog zoveel ideeën, wensen, dromen en plannen voor dit eiland waardoor we nooit echt klaar zijn, dat maakt deze plek zo bijzonder.
We zijn heel trots op wat er nu staat en hoe fijn mensen het hier hebben…dat is niet zonder slag of stoot gegaan. 

We zijn heel trots op wat er nu staat en hoe fijn mensen het hier hebben…dat is niet zonder slag of stoot gegaan. 

Natuur & kunst

Maak een heerlijke wandeling over het Ravelijn en ontdek de natuur. Naast de vele planten, struiken en oude fruitbomen herbergt het Ravelijn ook een grote verscheidenheid aan Fauna. Zo wonen er twee reigerkolonies op het eiland en kunt u de vele Aalscholvers aan het werk zien in het water rondom het eiland. Hier kunt u in de zomer ook getuige zijn van de paringsdans van enorme karpers. Wat later op de avond zorgen de vleermuizen voor leven in de brouwerij. Natuurlijk zijn ook insecten van levensbelang voor het ecologisch evenwicht op het Ravelijn. Zoek een rustig plekje op en geniet van al het moois dat het Ravelijn te bieden heeft. 

Ook de liefhebber van kunst & cultuur komt bij de Brielsche aap aan zijn trekken. Zo organiseren we in de zomermaanden regelmatig optredens en voorstellingen in ons openluchttheater. Daarnaast kunt u bij ons van tijd tot tijd, exposities van verschillende regionale of landelijke kunstenaars bewonderen. 

Het kunstwerk Luctor et Emergo van beeldend kunstenaar Meg Merxc behoort tot de vaste kunstcollectie van de Brielsche aap. Dit imposante beeldhouwerk bestaat in totaal uit 10 verschillende elementen.  

Onze Partners

Onze speciale dank gaat uit naar de partners van de Brielsche aap. Mede dankzij hun steun hebben wij dit fantastische project kunnen realiseren!

Landschapstafel Voorne-Putten

Ons prachtige stadspark en authentiek gerestaureerde druivenkas zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een investeringsbijdrage vanuit de Landschapstafel Voorne-Putten.

Provincie Zuid-Holland

Door ondersteuning van ons initiatief en als partner van de Landschapstafels heeft ook de provincie Zuid-Holland een belangrijke bijdrage gehad in het realiseren van ons stadspark.

Ronde Tafel Voorne

De Tafelronde (of Ronde Tafel) Voorne is de 108e Tafel van de Nederlandsche Tafelronde die op haar beurt onderdeel uitmaakt van de Round Table International met wereldwijd 45.000 tafelaars. De Ronde Tafel is een vereniging die onderlinge vriendschap bevordert, die tegelijkertijd stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen veelvuldig worden uitgewisseld en die zo bijdraagt aan de ontwikkeling en ontplooiing van haar leden. Mede dankzij de steun van de Ronde Tafel Voorne hebben wij onze natuurspeeltuin kunnen realiseren.