KUNST & CULTUUR

Ook de liefhebber van kunst & cultuur komt bij de Brielsche aap aan zijn trekken. Zo organiseren we in de zomermaanden regelmatig optredens en voorstellingen in ons openluchttheater. Daarnaast kunt u bij ons van tijd tot tijd, exposities van verschillende regionale of landelijke kunstenaars bewonderen. 

LUCTOR ET EMERGO

Het kunstwerk Luctor et Emergo van beeldend kunstenaar Meg Merxc behoort tot de vaste kunstcollectie van de Brielsche aap. Dit imposante beeldhouwerk bestaat in totaal uit 10 verschillende elementen.  Nieuwsgierig naar het verhaal van dit kunstwerk ? 

Meg Merxc

Synopsis:

De beeldengroep verhaalt in zijn gestileerde uitvoering en opstelling de geschiedenis van de mens en zijn immer durende gevecht met de wereld om hem heen. De strijd van de (naakte) mens...die hoewel behorend bij een  kudde... individueel worstelt om boven te blijven.Of worstelt hij om niet ten onder te gaan?

Grensland:

De mens. Waar trek hij zijn grens?  Verheft hij zich uit het land (grote buste beelden) Heeft hij de moed om zijn kop boven het maaiveld uit te steken of overschrijdt hij het grensland en gaat kopje onder (kleinste beeld)

Materiaal:

Sloophout: roze gesaust. Weer, wind en regen bestendig. Er is gebruik gemaakt van afvalhout om de vergankelijkheid van mens en omgeving, maar ook de recupereerbaarheid van de mens en zijn omgeving te benadrukken.

De felle baby-rozekleur staat synoniem voor de huid: de kwetsbaarheid.De kleur dient als emotioneel behang dat de hoekigheid en de kubistische vormtaal van de elementen een menselijk gezicht geeft. 

 

Voor meer informatie over het werk van Meg Mercx:

B e e l d e n d K u n s t e n a a r: www.megmercx.nl

T e n t o o n s t e l l i n g s m a k e r: www.art-crumbles.nl

E d u c a t i e: www.kunstindeaula.nl

Jacob van Lennepplaats 25 | 6531 AZ Nijmegen | The Netherlands

Tel. +31 (0)621572366 | + 31 (0)243226631